Đề thi thử Môn Tiếng Anh THPT Phạm Công Vinh, Vĩnh Phúc

Đề thi thử Môn Tiếng Anh THPT Phạm Công Vinh, Vĩnh Phúc với bộ đề này kiến thức bán sát kiến thức đề thi thử của bộ công bố. Bộ đề thi thử Môn Tiếng Anh lần này sẽ là tài liệu tham khảo giúp các kiếm nắm bắt kiến thức chuyên sâu và tổng thể về Môn Tiếng Anh rồi từ đó hoạch định chiến lược hướng đi cho riêng mình để chuẩn bị tốt cho kỳ thi tốt nghiệp THPT 2017

Caodangduoc.com.vn gửi các em toàn bộ đề thi thử Môn Tiếng Anh của trường Phạm Công Bình, Vĩnh Phúc năm 2016

SỞ GIÁO DỤC & ĐÀO TẠO VĨNH PHÚC

TRƯỜNG THPT PHẠM CÔNG BÌNH

(Đề thi có 05 trang)

ĐỀ KSCL LẦN 1 NĂM HỌC 2015 - 2016

MÔN TIẾNG ANH

Thời gian làm bài: 90 phút, không kể thời gian phát đề

Mã đề thi 359

Section A (8 points)

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Who talk more – men or women? Most people believe that women talk more. However, linguist Deborah Tannen, who has studied the communication style of men and women, says that this is a stereotype. According to Tannen, women are more verbal – talk more – in private situations, where they use conversation as the "glue" to hold relationships together. But, she says, men talk more in public situations, where they use conversation to exchange information and gain status. Tannen points out that we can see these differences even in children. Little girls often play with one "best friend", their play includes a lot of conversation. Little boys often play games in groups; their play usually involves more doing than talking. In school, girls are often better at verbal skills, boys are often better at mathematics.

A recent study at Emory University helps to shed light on the roots of this difference. Researchers studied conversation between children age 3-6 and their parents. They found evidence that parents talk very differently to their son than they do to their daughters. The startling conclusion was that parents use more language with their girls. Specifically, when parents talk with their daughters, they use more descriptive language and more details. There is also far more talk about emotions, especially sadness, with daughters than with sons.

Câu 1: Which sentence best expresses the main idea of the first paragraph?

A. Women talk more in private, and men talk more in public
B. It's stereotype that women talk more than men
C. Little girls and little boys have different ways of playing
D. Women talk more than men

Câu 2: Which word is similar in meaning to "glue" in line 4 ?

A. means                   B. sticky substance   C. game               D. rope

Câu 3: Which sentence best expresses the main idea of the second paragraph?

A. Parents do not talk much about sadness with their sons.
B. An Emory University found that parents talk more with their daughters than with their sons.
C. Study at Emory University can help to explain the differences between communication styles of boys and girls
D. Researchers have studied the conversations of children and their parents.

Câu 4: Which of the following phrases best explains the meaning of the word "verbal"?

A. connected with the use of spoken language
B. deriving from verbs
C. using very loud noise
D. being very talkative

Câu 5: The word they in line 4 refers to

A. men and women       B. situations.           C. men                  D. women

Câu 6: Which can be used as a synonym of the word "emotions" ?

A. thinking                    B. anger                  C. feelings             D. worries

Câu 7: Which of the following statements can be inferred from the first paragraph ?

A. Men are more sociable than women.
B. According to Deborah Tannen, the belief that women talk more is partly right but most wrong and oversimplified
C. Men and women have different styles of talking, which may begin in childhood.
D. Women talk more in some situations, men talk more in others.

Câu 8: Which word could best replace "startling" ?

A. interesting                 B. surprising             C. annoying           D. beginning

Câu 9: Which of the following statements can be inferred from the second paragraph?

A. Girls have more practice discussing sadness than boys do.
B. A recent study found that parents talk differently to their sons and daughters.
C. Boys don't like to be with their parents as much as girls do.
D. Parents don't enjoy talking with their sons as much as with their daughters.

Câu 10: Which of the following statements is TRUE about the passage?

A. Girls are thought to be more talkative than boys.
B. Parents use more language to talk with their daughters.
C. Parents give more love to their daughters than their sons.
D. Boys don't like showing their emotions.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions.

Câu 11: A. obedience       B. embarrass      C. attitude          D. apparent

Câu 12: A. component      B. confiding        C. necessary      D. important

Câu 13: A. begin              B. addick            C. refer              D. regret

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word.

HEALTH AND HAPPINESS

Health experts suggest that......[]....... healthy and happy, it's important to keep our lives in balance. Chinese philosophy, which has spanned thousands of years, uses the principles of yin and yang to explain the importance of balance in life.

Explained simply, yang represents the active elements of the universe,......[]....... the yin represents the passive elements. This expresses the importance of balance in......[]....... of living. Today health experts agree that it's important to have a balanced life. For example, they've said it's necessary to have a balance between work and rest and to have a balanced exercise program.......[]......., I'm sure you'd agree that in our busy world, it's not always easy to get and keep balance in our lives.

......[]....... business or study deadlines, many people work to excess, leaving little time at the end of their busy day to spend with family and friends. They eat fast - food and don't get enough rest or recreation and then suffer badly from the effects of stress. It's sad that this situation often happens when people believe that access to......[]....... is the answer to happiness instead of understanding the importance of balanced living.

While ambition can be a good thing,......[]....... too much ambition can cause a person to become 'out of balance'. Of course it's also unbalanced to spend too much time on entertainment and pleasure activities, with little or no time......[]....... to work or education. Balance means allocating enough time for all the important aspects of life, such as spending time with family and friends, working or studying, as well as resting and relaxing.

Experts now tell us that having balance in our life is the answer, not only to health and happiness,......[]....... to success. If you're balanced, you'll have more energy and you'll reach your ambitions in a more relaxed fashion; with less stress. So......[]....... is your life? Do you need to allocate your time differently to have better balance in your life?

Câu 14: A. looking               B. to preserve        C. remain               D. to stay

Câu 15: A. whereas             B. in contrast         C. although             D. on the other hand

Câu 16: A. all areas             B. all angles          C. every field           D. all aspects

Câu 17: A. Simultaneously   B. However            C. Consequently      D. On the contrary

Câu 18: A. Despite              B. Although            C. Because             D. Due to

Câu 19: A. have money       B. properties           C. wealth                 D. rich

Câu 20: A. having                B. with                   C. have                   D. there is

Câu 21: A. giving                 B. allocated            C. spent                  D. used

Câu 22: A. but it is the answer                            B. also
            C. and also                                            D. but also

Câu 23:     A. how balanced      B. however balanced   C. what balance    D. how balancing

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

Câu 24:     A. introduces            B. leaves                    C. practices               D. wishes

Câu 25:     A. dough                   B. county                   C. blouse                   D. doubt

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction in each of the following questions.

 

Câu 26:   Not until I got on the taxi to the airport that I realized I had left my passport at home.

  1. that I realized B. that I had left C. at home                     D. got on

Câu 27:   Dams are used to control flooding, provide water for irrigation and generating electricity for the surrounding area.

  1. irrigation B. to control flooding C. generating                 D. surrounding area

Câu 28:  She asked why did Mathew look so embarrassed when he saw Carole

  1. did Mathew look B. asked why C. saw                            D. embarassed

Câu 29:  Married customs differ greatly from society to society.

  1. Married B. society C. differ                          D. greatly

Câu 30:  It is the high time John understands how to behave properly towards the old men.

  1. understands B. high C. towards                     D. how to

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

A number of factors related to the voice reveal the personality of the speaker. The first is the broad area of communication, which includes imparting information by use of language, communicating with a group or an individual, and specialized communication through performance. A person conveys thoughts and ideas through choice of words, by a tone of voice that is pleasant or unpleasant, gentle or harsh, by the rhythm that is inherent within the language itself, and by speech rhythms that are flowing and regular or uneven and hesitant, and finally, by the pitch and melody of the utterance. When speaking before a group, a person's tone may indicate unsureness or fright, confidence or calm. At interpersonal levels, the tone may reflect ideas and feelings over and above the words chosen, or may belie themHere the speaker's tone can consciously or unconsciously reflect intuitive sympathy or antipathy, lack of concern or interest, fatigue, anxiety, enthusiasm or excitement, all of which are usually discernible by the acute listener. Public performance is a manner of communication that is highly specialized with its own techniques for obtaining effects by voice and /or gesture. The motivation derived from the text, and in the case of singing, the music, in combination with the performer's skills, personality, and ability to create empathy will determine the success of artistic, political, or pedagogic communication.

Second, the voice gives psychological clues to a person's self-image, perception of others, and emotional health. Self-image can be indicated by a tone of voice that is confident, pretentious, shy, aggressive, outgoing, or exuberant, to name only a few personality traits. Also the sound may give a clue to the facade or mask of that person, for example, a shy person hiding behind an overconfident front. How a speaker perceives the listener's receptiveness, interest, or sympathy in any given conversation can drastically alter the tone of presentation, by encouraging or discouraging the speaker. Emotional health is evidenced in the voice by free and melodic sounds of the happy, by constricted and harsh sound of the angry, and by dull and lethargic qualities of the depressed.

Câu 31:     What does the passage mainly discuss?

  1. The function of the voice in performance B. The production of speech
  2. The connection between voice and personality D. Communication styles

Câu 32:     What does the author mean by staring that, "At interpersonal levels, tone may reflect ideas and feelings over and above the words chosen" (lines 7-8)?

  1. The tone of voice can carry information beyond the meaning of words.
  2. A high tone of voice reflects an emotional communication.
  3. Feelings are more difficult to express than ideas.
  4. Feelings are expressed with different words than ideas are.

Câu 33:  The word "Here" in line 8 refers to _______.

  1. ideas and feelings B. the tone    C.  words chosen       D. interpersonal interactions

 

Câu 34:  The word "derived" in line 12 is closest in meaning to _______.

  1. discussed B. registered C. prepared                   D.  obtained

Câu 35:  Why does the author mention "artistic, political, or pedagogic communication" in line 13?

  1. As examples of basic styles of communication B. As examples of public performance
  2. To introduce the idea of self-image D.  To contrast them to singing

Câu 36:  According to the passage, an exuberant tone of voice, may be an indication of a person's _______.

  1. personality B. general physical health
  2. ability to communicate D. vocal quality

Câu 37:    According to the passage, an overconfident front may hide _______.

  1. strength B. friendliness               C.  shyness                    D. hostility

Câu 38: The word "drastically" in line 19 is closest in meaning to _______.

  1. severely B. easily C. exactly                       D. frequently

Câu 39:   The word "evidenced" in line 20 is closest in meaning to _______.

  1. indicated B. repeated C. exaggerated              D. questioned

Câu 40: According to the passage, what does a constricted and harsh voice indicate?

  1. Depression B. Anger C. Lethargy                    D.  Boredom

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Câu 41:   Everyone in both cars _____ injured in the accident last night, ______?

  1. was/weren't they B. was/wasn't he?
  2. were/were they D. were/weren't they

Câu 42:   Linda: "It's been a tough couple of months, but I think the worst is behind us now." Jill: " _______. "

  1. Good morning. B. Good luck! C. Good!                         D.  Goodness me!

Câu 43:  “What a new nice style of hair you have it cut!”   ~   “____.”

  1. No, I think it’s suitable for me. B. It’s from Italy
  2. Thank you D. Yes, please

Câu 44:  Peter: “I’ve got to go, Betty. So long."         Betty:  “So long, Peter. And _______.”

  1. don’t hurry B. don’t take C. be careful                  D. take care

Câu 45:   It took the director two hours _______.

  1. to explain us the new plan B. explaining the new plan to us
  2. to explain the new plan to us D. explaining us the new plan

Câu 46:  Traditionally, Americans and Asians have very different ideas ________ love and marriage.

  1. to B. about C. at                                D. in

Câu 47: Tuan, along with his friends,  ___________ on a picnic in Pu Mat National Park at the end of this month.

  1. is going B. will go C. have to go                 D. are going

Câu 48: The government has had new houses _______ in the rural areas.

  1. build B. to be built C. building                     D. built

Câu 49:   If I had studied harder, I_________________better in the last exam.

  1. wouldn’t have done B. would have done C. had done D. would do

Câu 50:  Please cut my hair …………….the style in this magazine.

  1. the same long like B. the same long as C. the same length as   D. the same length like

Câu 51: In a few hours, we_______ the test, and we’ll go home and rest.

  1. will be finishing B. have finished C. will have finished     D. are finishing

Câu 52: The more you practise your English, ________ .

  1. the faster you will learn B. the faster will you learn
  2. you will learn faster D. faster you will learn

Câu 53: Mark is nearsighted. He ___ glasses ever since he was ten years old

  1. should have worn B. has had to wear C. need wear                 D. must wear

 

Câu 54: _______ to China if you had the chance?

  1. Do you go B. Had you gone C. You go                       D. Would you go

Câu 55: The mirror was ______ broken.

  1. accidental B. by accident C. accidentally               D. accident

Câu 56: To sail single-handed across the ocean takes both skill and _________.

  1. determine B. determining C. determined               D. determination

Câu 57: It is imperative that he _____ the school regulations.

  1. would obey B. obey C. will obey                    D. obeys

Câu 58: It took years of research, but ____ they found the answer.

  1. last B. lastly C. at the end                  D. in the end

Câu 59: It is very difficult to…………the exact meaning of an idiom in a foreign language.

  1. exchange B. convert C. transfer                     D. convey

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Câu 60:   Certain courses are compulsory; others are optional.

  1. free B. voluntary C. pressure                    D. mandatory

Câu 61:   She is a very generous old woman.  She has given most of her wealth to a charity organization.

  1. amicable B. hospitable C. kind                            D. mean

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following questions.

Câu 62:   I will communicate with you as soon as I have any news.

  1. be interested in B. get in touch C. have connection       D. be related

Câu 63:   In the first two decades of its existence, the cinema developed rapidly.

  1. stressed B. enlarged C. progressed               D. ripened

Câu 64:  The girls were deeply affected by that sentimental movie.

  1. influenced B. touched C. annoyed                    D. sad

Section B (2 points)

  1. Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it. Write your answers on your answer sheet.
  2. I've never gone to the car wash before.

This is ..............................................................................................................................................................................

  1. Jane gave me a present on my last birthday.

I was .................................................................................................................................................................................

  1. The children couldn't go swimming because the sea was very rough.

The sea was too ........................................................................................................................................................

4 “Don’t forget to put your name on the top of the page” he said to her

He reminded ...............................................................................................................................................................

  1. If you are not careful, you’ll cut yourself

Unless ..............................................................................................................................................................................

  1. In about 140 words, write a paragraph about the benefits of social network. Write your
    paragraph on your answer sheet.

The following prompts might be helpful to you.

- Making friends easily

- Updating news

- Relaxing.

Đáp án đề thi thử Môn Tiếng Anh của trường THPT Phạm Công Bình, Vĩnh Phúc 

 

1. D

2. B

3. A

4. A

5. C

6. C

7. C

8. B

9. D

10. B

11. C

12. C

13. B

14. D

15. A

16. D

17. B

18. D

19. C

20. A

21. B

22. D

23. A

24. B

25. A

26. A

27. C

28. A

29. A

30. A

31. C

32. A

33. D

34. D

35. B

36. A

37. C

38. A

39. A

40. B

41. A

42. C

43. C

44. D

45. C

46. B

47. A

48. D

49. B

50. C

51. C

52. A

53. B

54. D

55. C

56. D

57. B

58. D

59. D

60. D

61. D

62. B

63. C

64. B

Section B

I. (0.5 điểm; 1 câu = 0.1)

1. This is the first time I have ever gone to the car wash

2. I was given a present on my last birthday by Jane.

3. The sea was too rough for the children to go swimming

4. He reminded her to put her name on the top of the page.

5. Unless you are careful, you will cut yourself.

II. Viết (1.5 điểm)