Đề thi thử Môn Tiếng Anh trường THPT Nội Trú Yên Bái

Đề thi thử Môn Tiếng Anh trường THPT Nội Trú Yên Bái ôn thi tốt nghiệp THPT 2017 có đáp án gửi tới toàn thể các em và phụ huynh và các thầy cô về bộ đề thi được caodangduoc.com.vn sưu tâm chắc lọc những kiến thức rất hay. Dưới đây là trọn bộ đề thi thử Môn Tiếng Anh của trường THPT Nội Trú Yên Bái 2017

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO YÊN BÁI

 
   

 


ĐỀ THI ĐỀ XUẤT

( Đề có 05 trang )

KỲ THI TRUNG HỌC PHỔ THÔNG QUỐC GIA

NĂM 2017

Môn Thi: Tiếng Anh

Thời gian làm bài 60 phút, không kể thời gian phát đề

ĐỀ 01

Marktheletter A, B,C,orD onyour answersheet toindicatethewordwhoseunderlinedpartdiffersfromtheotherthreeinpronunciationineachofthefollowingquestions.

Question 1:

A. killed

B. crashed

C. wavedD.cured

Question 2:

A. cupboard

B. abroard

C. overboard D. keyboard

MarktheletterA,B,C,orDonyouranswersheettoindicatethewordthatdiffersfromtheotherthreeinthepositionofprimarystressineachofthefollowingquestions.

Question 3:

A. international

B. geographical

C. obligatory D. undergraduate undergraduate

Question 4:

A. primary

B. employee

C. difference D. recognize

MarktheletterA,B,C,orDonyouranswersheettoindicatetheunderlinedpartthatneedscorrectionineachofthefollowingquestions.

Question 5: Many people believed that women's natural roleswere as mother and wife.

A B C D

Question 6: The World Health Organization's main activities are carrying of research on medical

A B C

development and improving international health care.

D

Question 7: In nature, the distributive of plants is obviously related to climate.

A B C D

MarktheletterA,B,C,orDonyouranswersheettoindicatethecorrectanswertoeachof thefollowingquestions.

Question 8: Before you start applying for any job, you must be absolutely sure you have the right ___ A. qualities B. qualifications C. qualifying D. qualifiers

Question 9: We shouldn't use too many plastic bags because they are very hard to ________.

dissolve B. melt C. heat D. soften
Question 10: It's time she ________ how to look after herself.

learns B. learn C. learnt D. learning
Question 11: How about taking a shower instead of ________ to save water.

to have a bath B. have a bath C. having a bath D. had a bath
Question 12: ________rain or snow, there are always more than fifty thousand fans at the football games.

Despite B. In spite C. Despite of D. Although
Question 13: Peter tried to avoid ________ the teacher's questions.

answered B. to answer C. answering D. answers
Question 14: There was no one else at the box office. Mary ________ in a queue.

needn't wait B. doesn't need to wait C. needn't to wait D. didn't need to wait
Question 15: Sorry, I can't join the picnic. I'm busy. ____, I don't have any money after buying all these stuff.

So B. Besides C. Although D. However
Question 16: ________ hungry I am, I never seem to be able to finish off a whole pizza.

Besides B. However C. Nevertheless D. Whatever
Question 17: Unlike most Europeans, many Americans ________ a bowl of cereal for breakfast every day.

use to eat B. used to eating C. are used to eating D. are used to eat
Question 18: A new school________. They hope to finish building it next month.

is being built B. has been built C. is built D. was built
Question 19: Ann is very temperamental. How do you ________ her?

put with B. putting up with C. put up to D. put up with
MarktheletterA,B,C,orDonyouranswersheettoindicatethemostsuitableresponsetocompleteeachofthefollowingexchanges.

Question 20: Linda: "Let's meet outside the library." - Lucy: " ________”

I’d like to go to the library. B. How about meeting again?
Yes, let's do it. D. Is 6.30 all right?
Question 21: "Would you like to come to my house for dinner tonight?"-“ ________ ."

Thanks. I'd love to B. You're welcome C. No, 1 wouldn't D. No, I don't
MarktheletterA,B,C,orDonyouranswersheettoindicatetheword(s)CLOSESTinmeaningtotheunderlinedword(s)ineachofthefollowingquestions.

Question 22:He was admitted to hospital in critical condition, but is now off the danger list.

A.important B.serious C.healthy D.curable

Question 23:The Ministry of Education and Training worked in close collaboration with teachers on the new curriculum.

A.togetherwith B.onlinewith C.separatelyfrom D. in the placeof

MarktheletterA,B,C,orDonyouranswersheettoindicatetheword(s)OPPOSITEinmeaningtotheunderlinedword(s)ineachofthefollowingquestions.

Question 24:The ring wasn’t worth very much but it had great sentimental value.

A.unworthy B. priceless C.precious D.valueless

Question 25:This puzzle is a piece of cake: I can do it with my eyes closed.

A.verydifficult B.easyenough C. rather boring D. quiteunderstandable

MarktheletterA,B,C,orDonyouranswersheettoindicatethesentencethatisclosestinmeaningtoeachofthefollowingquestions.

Question 26:Mary said to Ann “ Shall I get you a glass of orange juice ?”

A.Mary offered to get Ann a glass of orange juice.

B.Mary said to Ann if she got a glass of orange juice.

C.Mary told Ann she got a glass of orange juice.

D.May told Ann she getting a glass of orange juice.

Question 27:“ Susan, can you remember to buy me some sugar.?” Bill said.

A.Bill advised Susan to buy him some sugar. B. Bill reminded Susan to me some sugar.

Bill reminded Susan to buy him some sugar. D. Bill invited Susan to buy me some sugar.
Question 28:I didn't have an umbrella with me, so I got wet.

If I had had an umbrella, I wouldn't get wet.
If I had had an umbrella, I would get wet.
If I had had an umbrella, I wouldn't have got wet.
If I had had an umbrella, I would have got wet.
MarktheletterA,B,C, orD onyour answersheettoindicatethesentence thatbestcombineseachpairofsentencesinthefollowingquestions.

Question 29:Although he is intelligent, he doesn't do well at school.

Despite being intelligent, he doesn't do well at school.
In spite of intelligent, he doesn't do well at school.
In spite he is intelligent, he doesn't do well at school.
Although his intelligence, he does well at school
Question 30:Wedidn‘twanttospendalotofmoney.Westayed inacheaphotel.

A.Ratherthanspendingalotofmoney,westayedinacheaphotel.

B.Inspiteofspendingalotofmoney,westayedina cheaphotel.

C.Westayedinacheaphotel,butwehadtospend alotofmoney.

D.Wedidn‘tstayinacheaphotelaswehad alotofmoneytospend

ReadthefollowingpassageandmarktheletterA,B,C,orDonyouranswersheettoindicatethecorrectwordorphrasethatbestfitseachofthenumberedblanksfrom31to35.

Can you imagine working on a writing project for seventeen years? J.K. Rowlingfirst(31)__________upwiththeideaofHarryPotterin1990butitwasnotuntil2007that she finally completed thelastbook in the series. In 1990, of course, she had no idea how much Harry would take overher(32)______,orthat she would end up as a multimillionaire.Butsince then, the books have been translatedintoover60languagesandalsobeenmadeintofilms,eachofwhichhasbeenahitwithcinema(33)_____________.

It is not just J.K. Rowling's life that has been transformed. The same can be said of Daniel Radcliffe, the teenage actorwho plays HarryPotter.(34)_____________he made his acting debut in 1999, it was intheroleofHarryPotterthathefoundhisroutetostardom.Thefinalfilmisexpectedtocomeout in2010. By then Daniel will have been acting in this role for ten years. It doesn’t seem, however, that after seventeen years, Rowling has now run out of ideas. She is currently writing two new books, one for adults and (35)_______________for children, and is also planning to compile an encyclopedia of the Harry Potter world.

Question 31:A.took B.went C.came D.brought

Question 32:A.live B.living C.life D.lives

Question 33:A.viewers B.watchers C.spectators D.audiences

Question 34:A.Since B.Although C.Because D.When

Question 35:A.another B.theother C.theothers D.other

ReadthefollowingpassageandmarktheletterA,B,C,orDonyouranswersheettoindicatethecorrectanswertoeachofthequestionsfrom36to42.

Glass is a remarkable substance made from the simplest raw materials. It can be colored or colorless, monochrome or polychrome, transparent, translucent, or opaque. It is lightweight impermeable to liquids, readily cleaned and reused, durable yet fragile, and often very beautiful Glass can be decorated in multiple ways and its optical properties are exceptional. In all its myriad forms - as table ware, containers, in architecture and design - glass represents a major achievement in the history of technological developments.

Since the Bronze Age about 3,000 B.C., glass has been used for making various kinds of objects. It was first made from a mixture of silica, line and an alkali such as soda or potash, and these remained the basic ingredients of glass until the development of lead glass in the seventeenth century. When heated, the mixture becomes soft and malleable and can be formed by various techniques into a vast array of shapes and sizes. The homogeneous mass thus formed by melting then cools to create glass, but in contrast to most materials formed in this way (metals, for instance), glass lacks the crystalline structure normally associated with solids, and instead retains the random molecular structure of a liquid. In effect, as molten glass cools, it progressively stiffens until rigid, but does so without setting up a network of interlocking crystals customarily associated with that process. This is why glass shatters so easily when dealt a blow. Why glass deteriorates over time, especially when exposed to moisture, and why glassware must be slowly reheated and uniformly cooled after manufacture to release internal stresses induced by uneven cooling.

Another unusual feature of glass is the manner in which its viscosity changes as it turns from a cold substance into a hot, ductile liquid. Unlike metals that flow or "freeze" at specific temperatures glass progressively softens as the temperature rises, going through varying stages of malleability until it flows like thick syrup. Each stage of malleability allows the glass to be manipulated into various forms, by different techniques, and if suddenly cooled the object retains the shape achieved at that point.

Glass is thus amenable to a greater number of heat-forming techniques than most other materials.

Question 36:Why does the author list the characteristics of glass in lines 1-5?

To demonstrate how glass evolved
To show the versatility of glass
To explain glassmaking technology
To explain the purpose of each component of glass
Question 37:The word "durable"' in line 3 is closest in meaning to_____.

lasting B. delicate C. heavy D. Plain
Question 38:According to the passage, how is glass that has cooled and become rigid different from most other rigid substances?

It has an interlocking crystal network. B. It has an unusually low melting temperature.
It has varying physical properties. D. It has a random molecular structure.
Question 39:The word "customarily" in line 16 is closest in meaning to_____.

naturally B. necessarily C. usually D. certainly
Question 40:What must be done to release the internal stresses that build up in glass products during manufacture?

The glass must be reheated and evenly cooled.
The glass must be cooled quickly.
The glass must be kept moist until cooled.
The glass must be shaped to its desired form immediately
Question 41:The word "induced" in line 20 is closest in meaning to_____.

joined B. missed C. caused D. lost
Question 42:According to the passage, why can glass be more easily shaped into specific forms than can metals

It resists breaking when heated
It has better optical properties.
It retains heat while its viscosity changes.
It gradually becomes softer as its temperature rises.
ReadthefollowingpassageandmarktheletterA,B,C,orDonyouranswersheettoindicatethecorrectanswertoeachofthequestionsfrom43to50.

Telecommuting is some form of computer communication between employees’ homes and offices. For employees whose job involve sitting at a terminal or word processor entering data or typing reports, the location of the computer is of no consequence. If the machine can communicate over telephone lines, when the work is completed, employees can dial the office computer and transmit the material to their employers. A recent survey in USA Today estimates that there are approximately 8,7 million telecommuters. But although the numbers are rising annually, the trend does not appear to be as significant as predicted when Business Week published “The Portable Executive” as its cover story a few years ago. Why hasn’t telecommuting become more popular?

Clearly, change simply takes time. But in addition, there has been active resistance on the part of many managers. These executives claim that supervising the telecommuters in a large work force scattered across the country would be too difficult, or, at least, systems for managing them are not yet developed, thereby complicating the manager’s responsibilities.

It is also true that employees who are given the option of telecommuting are reluctant to accept the opportunity. Most people feel that they need regular interaction with a group, and many are concerned that they will not have the same consideration for advancement if they are not more visible in the office setting. Some people feel that even when a space in their homes is set aside as a work area, they never really get away from the office.

Question43: With which of the following topics is the passage primarily concerned?

The advantages of telecommuting. B. A definition of telecommuting.
An overview of telecommuting. D. The failure of telecommuting.
Question 44:How many Americans are involved in telecommuting?

More than predicted in Business Week. B. More than 8 million.
Fewer than estimated in USA Today. D. Fewer than last year.
Question 45: The phrase “of no consequence” means ________ .

of no use B. of no good C. unimportant D. irrelevant
Question 46:The author mentions all of the following as concerns of telecommuting, EXCEPT ________ .

the opportunities for advancement. B. the different system of supervision.
the lack of interaction with a group. D. The work place is in the home.
Question 47:The word “executives” in line 10 refers to ________ .

telecommuters B. managers C. employees D. most people
Question 48: The word “them” in line 10 refers to ________ .

systems B. telecommuters C. executives D. responsibilities
Question 49:The reason why telecommuting has not become popular is that the employees ________

need regular interaction with their families.
are worried about the promotion if they are not seen at the office.
feel that a work area in their home is away from the office.
are ignorant of telecommuting.
Question 50: When Business Week published “The Portable Executive”, it implied that ________

systems for managing telecommuters were not effective.
there was resistance on the part of many managers about telecommuting.
the trend for telecommuting was optimistic.
most telecommuters were satisfied with their work.

____________THE END___________

Họ tên thí sinh:…………………………..........

Số báo danh…………………………..........

CB coi thi số 1:…………………........................

CB coi thi số 2: …………………................

Cao đẳng Y Dược Hà Nội gửi tới các em trọn bộ đề thi thử Môn Tiếng Anh trường THPT Nội trú Yên Bái

1B

2A

3C

4B

5D

6B

7B

8B

9A

10C

11C

12A

13C

14D

15B

16B

17C

18A

19D

20C

21A

22B

23A

24D

25A

26A

27C

28C

29A

30A

31B

32C

33D

34B

35B

36B

37A

38D

39C

40A

41C

42D

43C

44A

45C

46A

47D

48C

49C

50A

Trường cao đẳng Y khoa Phạm Ngọc Thạch tổng hợp.